Inrichting meditatiecentrum zen.nl in Nijmegen
478
post-template-default,single,single-post,postid-478,single-format-standard,bridge-core-2.7.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Inrichting meditatiecentrum zen.nl in Nijmegen

Inrichting meditatiecentrum zen.nl in Nijmegen

Aan de lage markt in Nijmegen, met zicht op de waalkade is het nieuwe meditatiecentrum van zen.nl. gevestigd.

De opdracht was om van een bestaand kantoorpand, een sfeervolle meditatieve ruimte te maken, dit volgens een min of meer vaste formule, welke we in andere meditatiecentra van zen,nl al gerealiseerd hadden. Voor alle ramen worden Japanse shoji deuren geplaatst, die niet alleen decoratief zijn, maar ook een prachtig egaal rustgevend licht geven. De overige aftimmeringen zijn vooral met licht berken gemaakt, met hier en daar accenten van donker noten. De wandafwerking is veelal met leemstuc of leemverf. Vanzelfsprekend is aan de verlichting grote aandacht besteed.

Let speciaal op de shoji deuren in de grote zendo, waarbij een gedeelte van het rijstpapier is weggelaten vanwege het prachtige zicht op de Waal. Ter informatie, bent u geinteresseeerd in zenmeditatie, ga dan naar zen.nl.

Foto’s van het Zen.nl-project te Nijmegen